Alkoholiriippuvuus voidaan hoitaa tutkitulla ja toimivalla ContrAl-menetelmällä

Contral Clinicsiltä saat kokonaisvaltaisen hoito-ohjelman alkoholismiin (alkoholiriippuvuus), alkoholin väärinkäyttöön ja suurkulutukseen. ContrAl-menetelmä alkoholiongelman hoitoon on kehitetty Suomessa ja sinua palvelevat maan parhaat päihdelääkärit. ContrAl-menetelmä perustuu tieteelliseen tutkimukseen ja se on erittäin tehokas. Aiheeseen liittyvää tieteellistä kirjallisuutta löydät täältä, ja hoitotuloksistamme voit lukea lisää täältä. Etusivultamme voit lukea lisää ContrAl Clinicsistä. Palveluihimme kuuluvat myös uhkapeliriippuvuuden ja internet- ja peliriippuvuuden hoito-ohjelmat.

Hoitoon hakeudut varaamalla ajan lähimmälle ContrAl -klinikalle infokäyntiä varten. Infokäynnin aikana henkilökuntamme tekee alustavan arvion tilanteestasi, käy läpi hoito-ohjelman sisällön ja vastailee kysymyksiisi. Infokäynnin jälkeen päätät itse haluatko jatkaa varsinaiseen hoito-ohjelmaan. Infokäynnin voit varata suoraan netistä. Hoitojaksosi ContrAl Clinicsissä kestää tavanomaisesti neljästä kuuteen kuukautta, joskin hoito määräytyy aina henkilökohtaisen tilanteesi mukaan. Avohoito-ohjelmassa yhdistetään tyypillisesti kognitiivis-behavioraalinen lyhytterapia ja lääkehoito. Avohoito tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse kirjautua mihinkään laitokseen päiviksi tai jopa kuukausiksi, vaan käyt välillä normaalin arjen ohessa klinikalla tai hoidat tapaamisen uudenaikaisilla etähoitomenetelmillä. Terapiaan sisältyy kahdeksan vastaanottokäyntiä, joista kolme lääkärin ja viisi psykologin luona. Käyntisi ovat pääasiassa yksilökäyntejä, mutta omaisia kehotetaan osallistumaan joillekin vastaaottokäynneille. Ohjelman päättymisen jälkeen sinulle suunnitellaan tarvittaessa yksilöllisiä seurantakäyntejä.

Hoidon alussa kartoitetaan fyysinen ja psyykkinen tilanteesi, alkoholin käyttö ja alkoholiriippuvuus. Veriarvot tarkistetaan laboratoriokokein kahdesti hoidon aikana. Strukturoidun ohjelman ja erilaisten kotitehtävien avulla käydään läpi addiktiiviseen käyttäytymiseesi liittyviä asioita ja tapoja. Lisäksi pohdimme kanssasi yhdessä juomiskäyttäytymistä ylläpitäviä sisäisiä ja ulkoisia tekijöitä sekä riskitilanteita ja hallintakeinoja näiden suhteen (ns. korvaavia toimintoja). Tietoisuuttasi alkoholin pitkäaikaisen käytön seurauksista lisätään. Asiakkaistamme 78% onnistuu tavoitteessaan alkoholin käytön vähentämisessä, ja yleensä jo muutama viikko hoidon aloittamisesta potilaan alkoholiriippuvuus alkaa hellittämään.

Alkoholiriippuvuus ja lääkehoito

Hoidossa käytettävä lääke, nalmefeeni, ei aiheuta riippuvuutta eikä epämiellyttäviä yhteisvaikutuksia alkoholin kanssa. Lääkehoito suunnitellaan yksilöllisesti sinulle, ja päihdelääkäri määrää lääkkeet. Pääsääntöisesti lääke annostellaan ContrAl – menetelmän mukaisesti kohdennetusti alkoholinkäytön yhteydessä. Hoidossa saatetaan käyttää myös muita lääkityksiä.

ContrAl-menetelmä perustuu moderniin lääketieteeseen ja tieteelliseen tutkimukseen, ja alkoholiriippuvuus voidaan voittaa systemaattista hoito-ohjelmaa noudattamalla. Hoitoon osallistuminen ei myöskään vaadi sinulta katkaisuhoitoa tai täydellistä pidättäytymistä alkoholista. Lisäksi avohoitomenetelmämme ei edellytä kirjautumista hoitolaitokseen viikoiksi, vaan voit elää normaalia arkeasi koko hoito-ohjelman ajan.

  • Hoitoon hakeudut varaamalla ajan 30min infokäynnille lähimmälle ContrAl-klinikalle

  • Hoidon alussa kartoitetaan fyysinen ja psyykkinen tilanteesi sekä alkoholinkäyttösi

  • Hoidossa käytettävä lääke, nalmefeeni, ei aiheuta riippuvuutta eikä epämiellyttäviä yhteisvaikutuksia alkoholin kanssa

  • Terapia ja lääke vähentävät alkoholin juomishalua. Päihdelääkäri ja psykologi tukevat sinua jatkuvasti hoidon aikana.

klsjdajsdhaksjdhasj

Tiedustele lisää hoidosta yhteydenottolomakkeella tai varaa suoraan aika jollekin klinikoistamme.

Ota yhteyttä tai varaa aika

Heräsikö kysymyksiä? Vastaukset yleisimpiin löydät Usein Kysytyt Kysymykset -osiostamme tai ottamalla yhteyttä.

Usein kysytyt kysymykset

Kiinnostaako ContrAlin hoidon tieteellinen tausta, hoidossa käytettävä lääkitys tai alkoholiriippuvaisuus yleisesti?

Linkkeihin ja tutkimuksiin