Usein kysyttyjä kysymyksiä

Täältä löydät vastauksia asiakkaiden meille useimmiten esittämiin kysymyksiin. Jos haluat saada tarkennuksia vastauksiin tai sinulla on kysymys johon et löydä vastausta täältä, ota yhteyttä meihin niin palaamme asiaan pikaisesti.

Ajanvarauksella. Lähetettä ei tarvita. Oma motivaatio riittää. Ensimmäinen käynti on yleensä info-käynti, jonka yhteydessä tai jonka jälkeen voi vielä pohtia oman motivaation riittävyyttä.
Terapian ja lääkehoidon yhdistelmän, joka vieroittaa liiasta alkoholinkäytöstä. Hoito-ohjelmassa on kahdeksan käyntiä klinikalla. Kukin käynti kestää 45-50 minuuttia. Alussa käyntejä on noin viikon välein, mutta ne harventuvat hoidon edetessä. Hoito-ohjelma kestää kokonaisuudessaan 4-6 kuukautta
Bruttohinnoin: Hoito-ohjelma 1950 € Lääkkeet esim. 100-400 € (sis. B-lausunnon) Laboratoriokokeet esim. 100 – 200 € Kela korvaa osan lääkkeistä ja laboratoriokokeista, joten nettohinnaksi jää yleensä noin 2200-2400 €. Hoito-ohjelma suoritetaan aloitettaessa kertasuorituksena tai sopimuksen mukaan. Lääkkeet maksetaan apteekkiin ja laboratoriokokeet laboratorioon.
Kolmella asiakkaalla neljästä tulokset ovat olleet joko erittäin hyviä tai hyviä, eli he ovat päässeet kohtuukäytön rajoihin tai ainakin puolittaneet alkoholinkäyttönsä lähtötilanteesta. Asiakkaista kaksi kolmesta on päässyt kohtuukäytön rajoihin. Joka neljäs on ilmoittanut olleensa viimeisen hoidossaolokuukautensa täysin raittiina. Hoidossa epäonnistuneet ovat yleensä heikosti motivoituneita, mikä näkyy hoito-ohjeiden noudattamatta jättämisenä.
Sopii sekä tuurijuopoille että päivittäin käyttäville. Ei sovi akuutista maksavauriosta kärsiville eikä opiaattien väärinkäyttäjille. Hoidon soveltuvuus arvioidaan lääkärin alkutarkastuksessa. Hoito-ohjelman tavoitteena on saada asiakkaan alkoholinkäyttö hallintaan.
Lääke heikentää juomisen itse itseään vahvistavaa vaikutusta salpaamalla tiettyjä hermoreseptoreita. Se poistaa asteittain pakonomaisen tarpeen juoda, jolloin alkoholi muuttuu yhdentekeväksi asiaksi, mutta lääke ei vaikuta itse päihtymiseen. Lääke on passiivinen, eli sillä ei ole omaa stimuloivaa tai rauhoittavaa vaikutusta eikä myöskään todettua yhteisvaikutusta alkoholin tai muiden lääkkeiden kanssa. Lääke ei myöskään aiheuta aversiivista, huonoa oloa tuottavaa vaikutusta alkoholin kanssa.
Yleensä lääke on hyvin siedetty. Pieni osa asiakkaista saattaa kokea sivuoireita, jotka ovat kuitenkin lieviä ja ohimeneviä. Tyypillisiä sivuvaikutuksia ovat pahoinvointi, väsymys, päänsärky ja unettomuus.
Lääke ei yksin auta, koska kysymyksessä on perustavanlaatuinen elämäntavan muutos. Hoidossa tarkastellaan juomiseen liittyviä asioita, tuntemuksia ja ilmiöitä perusteellisesti monesta näkökulmasta. Kyseessä ei siis ole pelkkä lääkehoito. Lääkkeet yksistään kovin harvoin muuttavat suoraan käyttäytymistä. Parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi tarvitaan siis kokonaisvaltaisempaa keskustelua ja pohdintaa asiakkaan elämästä. Poisoppimisen teorian ymmärtäminen ja hyödyntäminen on myös tärkeä osa hoitoa. Tämä onkin yksi terapiakäyntien sisällöistä. Hoidon alussa on hyvä muistaa, että juomishimo ja juodut määrät vähenevät hitaasti viikkojen kuluessa. Ei siis ole syytä huoleen vaikka välitöntä edistymistä ei näkyisikään.