Alkoholistin läheiselle

Liiallinen alkoholin käyttö tai ongelmallinen rahapelaaminen koskettaa potilaan itsensä lisäksi myös läheisten elämää. Tilanne herättää monenlaisia tunteita ja tuen saaminen on tärkeää.

Tukipaketti on tärkeä silloin, kun perheessä tai lähipiirissäsi on riippuvuutta sairastava sinulle tärkeä läheinen, jos haluat tietoa ja tukea, kuinka voit auttaa läheistäsi hakemaan apua ja tukea häntä muutoksessa. Voit myös keskustella omasta tilanteestasi ja saada apua oman jaksamisesi tueksi.

Olemme räätälöineet kaksi erillistä tukipakettia läheisille. Otamme läheisiä/pareja/perheitä vastaan ainoastaan uudella klinikallamme Kompin tiloissa, Annankatu 29 A 23, 7.krs, 00100 Helsinki.  Katso läheisille tarkoitettujen palvelukäyntien sisällöt ohesta, ajan voit varata käyttämällä helppoa ja nopeaa nettiajanvaraustamme.

Läheiskäynnit hoitaa psykoterapeutti Anna-Maija Pakkanen. Anna-Maijalla on useiden vuosien kokemus riippuvuuksien hoidosta ja pari- sekä perheterapeuttisesta työskentelystä. ContrAl Clinics käyttää hoidoissa tieteelliseen tutkimusnäyttöön perustuvia hoitomenetelmiä. Läheisten tukikäynneissä käytämme mm. CRAFT-menetelmää (The Community Re-Inforcement and Family Training). Voit tutustua tieteelliseen kirjallisuuteen aiheesta ContrAlin linkkisivuston lopussa.

Hoitokäynnit läheisille

  • Läheisen tukikäynti, 50 min

    ContrAl Clinicsin hoito-ohjelmassa käyvän asiakkaan läheiselle yksi 50 minuutin tapaaminen psykoterapeutin kanssa. Tapaaminen antaa läheiselle valmiuksia tukea ja auttaa hoito-ohjelmaa läpi käyvää potilasta.

  • Läheiskäynti pariskunnalle tai perheelle, 80 min

    ContrAl Clinicsin hoito-ohjelmassa käyvälle asiakkaalle ja tämän kumppanille tarkoitettu pari- tai perhekäynti psykoterapeutin luona. Yhteiselle terapiakäynnillä voidaan antaa läheiselle valmiuksia tukea ja auttaa hoito-ohjelmaa läpi käyvää potilasta.

Oletko huolestunut läheisesi alkoholinkäytöstä tai pelaamisesta? Mietitkö miten voisit tukea puolisoasi riippuvuuden hoidossa? Tuntuuko sinusta siltä että riippuvuus on muodostunut ihmissuhteesi riippakiveksi?

Varaa aika läheiskäynnille!