Nettiriippuvuus, viihdepeliriippuvuus ja niiden hoito ContrAl-menetelmällä

Nettiriippuvuus, tuntuuko tutulta? Vietätkö sinä tai läheisesi enenevissä määrin aikaa internetissä ja tietokoneen äärellä? Onko nettipelaaminen tai sosiaalisen median käyttö karkaamassa käsistä?

Internet on lähes korvaamaton apuväline päivittäisissä askareissa ja monen työn kannalta täysin välttämätön. Jos kuitenkin huomaat että käyttö alkaa viedä aikaa harrastuksilta, ystäviltä tai opiskelun ja työn tekemiseltä, on aika miettiä kannattaako käyttöä vähentää. Usein yleisimpiä netin liikakäytön ilmenemismuotoja on riippuvuudenomainen netti(rooli)pelaaminen, jatkuva sosiaalisen median käyttö tai vaikkapa pakonomainen informaation hakeminen. Nettiriippuvuus ja viihdepeliriippuvuus eivät suinkaan ole vain nuorten ongelmia, vaan riippuvuutta esiintyy usein myös aikuisilla.

ContrAlin hoito-ohjelma nettiriippuvuuteen ja viihdepeliriippuvuuteen

Alkoholiriippuvaisten hoidon lisäksi ContrAl Clinicsillä on vuosien kokemus myös uhkapeliriippuvaisten (rahapelit, vedonlyönti jne.) hoitamisesta. Vaikka nettiriippuvuuden hoito (myös nettipelaaminen) on erilaista kuin uhkapeliriippuvuuden hoito, on pitkä kokemuksemme auttanut meitä kehittämään ohjelman nimeomaan nettiriippuvaisten hoitoon.

Hoito-ohjelma on astetta kevyempi kuin uhkapeliriippuvuuden hoitoon tarkoitettu ohjelma, eikä se myöskään edellytä lääkkeen käyttöä. Nettiriippuvuus -hoito sopii kaikenikäisille, ja se voidaan toteuttaa osittain etähoitona. Kuten myös muissa hoidoissamme, tarkoitus on saada internetin käyttö hallintaan, ei lopettaa sen käyttöä tyystin. Haemme tällä hetkellä asiakkaita hoito-ohjelman pilotointivaiheeseen. Pilottiasiakkaat saavat 90% alennuksen ohjelman normaalihinnasta.

 • Ohjelman kesto: 8 viikkoa, 8 käyntiä (á 60 min) psykologimme vastaanotolla Helsingissä (Lääkäriasema Vita, Mikonkatu 7)
 • Ohjelman sisältö: Kognitiivinen terapia. Ohjelma on jäsennelty, ja jokaisella käynnillä on oma sisältönsä.
 • Hoito-ohjelman tavoite: Nettipelaamisen saaminen hallintaan ja sosiaalisen verkoston vahvistaminen.

Täytä oheinen yhteydenottolomake kysyäksesi lisää.

Osallistu netti- ja peliriippuvuuden hoito-ohjelmaan 150 eurolla (normaalihinta 1.500 euroa)

Aloitamme hoito-ohjelman henkilöille, joilla nettipelaaminen ja/tai internetin käyttö on riistäytynyt käsistä. Nettipelaamisella tässä tapauksessa tarkoitetaan kaikkia niitä pelejä joita ei pelata rahasta (esim. World of Warcraft, Runescape jne). Uhka- ja rahapeliriippuvaisille tarjoamme muita, hieman erilaisia hoito-ohjelmia.

Hoito-ohjelman suunnittelussa on hyödynnetty lähes kahden vuosikymmenen kokemustamme riippuvuuksien hoidosta. Hoito-ohjelman aloittamisen kunniaksi kymmenen ensimmäistä potilasta voi ilmoittautua liiallisen internetpelaamisen hoito-ohjelmaan hintaan 150 € (normaalihinta 1500€). Ensimmäiset asiakkaat pääsevät myös osallistumaan anonyymiin vaikuttavuustutkimukseen.

Osallistu nyt netti- ja peliriippuvuuden hoito-ohjelmaan 150 eurolla (normaalihinta 1.500 euroa). Tarjous voimassa rajoitetun ajan, joten varaa paikka itsellesi tai läheisellesi sivun yläosan lomakkeella!

Kuinka nettiriippuvuus tunnistetaan?

Riippuvutta sopii epäillä, jos ainakin kolme seuraavista oireista täyttyy:

 • Internetin käyttöön uppoutuminen (aikaa kuluu paljon huomaamatta).
 • Vieroitusoireet: mielialan lasku, ahdistuneisuus, ärtyisyys, tylsistyminen useamman päivän jälkeen kun henkilö on ollut käyttämättä internetiä.
 • Sietokynnyksen nousu, joka näkyy käytön lisääntymisenä, jotta saadaan sama nautinto.
 • Jatkuva halu tai epäonnistuneet yritykset hallita, vähentää käyttöä tai lopettaa se.
 • Jatkuva liiallinen käyttö huolimatta siitä, että liiallinen käyttö aiheuttaa (tai pahentaa) fyysistä tai psyykkistä ongelmaa.
 • Mielenkiinnon katoaminen muihin harrastuksiin kuin Internetin käyttöön.
 • Internetin käyttö masentuneesta mielialasta pakenemiseen tai toivottomuuden, syyllisyyden ja ahdistuneisuuden keventämiseen.

Toimintakyvyn laskun osalta on myös syytä epäillä riippuvuutta, jos vähintään toinen seuraavista täyttyy:

 • Toimintakyvyn laskua havaittavissa ammatillisessa suorituskyvyssä kyvyssä suoriutua opiskeluista tai
 • Sosiaalisessa toimintakyvyssä, joka voi johtaa suhteiden katkeamiseen.